RecyBEM / Recytyre

Siba zamelt in heel Nederland en België banden in. In beide landen is een organisatie opgezet die het afvoeren van gebruikte banden controleert en ook de regels stelt hoe om te gaan met gebruikte banden. De uiteindelijke doelstelling is dat de gebruikte banden niet meer in het milieu terecht mogen komen maar een nieuwe bestemming krijgen. Dit kan zijn als gebruikte band of als grondstof voor nieuwe producten.
De basis van beide systemen is de afdracht van een verwijderingsbijdrage aan RecyBEM of Recytyre bij de verkoop van een nieuwe band. Met behulp van deze verwijderingsbijdrage kunnen de gebruikte banden door Siba gratis worden ingezameld.

RecyBEM en Recytyre zijn in hoofdlijnen soortgelijke organisaties, maar hanteren wel een verschillende invulling van de soort gebruikte banden die worden geaccepteerd in hun inzamelingssysteem.

 

RecyBEM Certificaat  RecyBEM (Nederland):
Alleen gebruikte autobanden, aanhangwagenbanden en caravanbanden waarvoor een verwijderingsbijdrage is betaald, vallen onder de regelgeving van RecyBEM (deze banden kunnen alleen afkomstig zijn van voertuigen met een maximum gewicht van ten hoogste 3500 kilogram per voertuig).
Alle andere gebruikte banden vallen niet onder de regeling van RecyBEM; voor het afvoeren van die banden dient dus te worden betaald (neem hiervoor contact op met een vertegenwoordiger). 
Logo RecyBem
Recytyre (België):
Bij Recytyre vallen alle gebruikte banden waarvoor een verwijderingsbijdrage is afgedragen onder hun regeling. Bij Recytyre kan het gaan om de volgende bandensoorten: 
personenwagenbanden, aanhangwagenbanden, caravanbanden, motorbanden, scooterbanden, kartingbanden, 4x4 banden, SUV banden, bestelwagenbanden, licht bedrijfsvoertuigbanden, vrachtwagenbanden, opleggerbanden, autobusbanden, landbouwbanden en quadbanden.

Vallen de af te voeren banden niet onder de regeling of er is geen verwijderingsbijdrage voor betaald, dan kunt u bij onze vertegenwoordigers informeren tegen welke kosten de banden alsnog afgevoerd kunnen worden bij Siba.

Logo RecytyreSiba
Siba Autobanden | Industrielaan 22 | 5406 XC Uden
Tel. +31 (0)413-250 803 | Fax +31 (0)413-264 845